Mostostal Warszawa - Created in Poland Superbrands!

Mostostal Warszawa zdobył tytuł „Created in Poland Superbrands” przyznawany najsilniejszym polskim markom
Business Superbrands i Created in Poland Superbrands to prestiżowe wyróżnienia nadawane przez niezależną organizację The Superbrands Ltd., która działa w ponad 87 krajach na świecie. Głównym celem organizacji jest promocja i wyróżnienie sukcesów odnoszonych przez najsilniejsze i najbardziej rozpoznawalne na rynku marki konsumenckie i biznesowe, które są liderami w swoich kategoriach.

Rada Marek Business Superbrands, złożona z najważniejszych przedstawicieli polskiego biznesu, rynku kapitałowego, mediów gospodarczych a także ekspertów od wizerunku marek biznesowych uznała, że na specjalne wyróżnienie zasługują marki, które powstały w Polsce i wypracowały ponadprzeciętny wizerunek w swojej kategorii, który pozwala im skutecznie konkurować z markami pochodzenia zagranicznego, tak powstała kategoria Created in Poland Superbrands. Miło nam poinformować, iż w segmencie budownictwo tytuł zdobył Mostostal Warszawa SA.

„Historia Mostostalu Warszawa, rozpoczęła się blisko siedem dekad temu, bardzo nas cieszy, że wyróżnienie tytułem „Created in Poland Superbrands”, otrzymaliśmy w roku w którym obchodzimy 70-lecie naszej działalności. To duży powód do dumy, że od momentu założenia firmy w 1945 roku, marka Mostostal Warszawa niezmiennie kojarzona jest z wysoka jakością usług i cieszy się zaufaniem oraz uznaniem na polskim rynku. Przez te wszystkie lata byliśmy uczestnikiem wielu przełomowych zmian, jakie zachodziły w Polsce, począwszy od pierwszej realizacji firmy, jaką była odbudowa tuż po II wojnie światowej mostu im. Ks. J. Poniatowskiego w Warszawie, po współczesne realizacje, które często są kamieniami milowymi w rozwoju polskich miast. Jednak o sukcesie naszej marki stanowią przede wszystkim ludzie, na przestrzeni 70-lat działalności, Mostostal Warszawa był kuźnią talentów i wpływał znacząco na rozwój polskiej myśli inżynierskiej. Jako firma z tak bogatą tradycją, nadal czujemy się odpowiedzialni za wprowadzanie nowoczesnych rozwiązań na polski rynek, dlatego cały czas prowadzimy prace badawcze i dużą wagę przywiązujemy do rozwoju innowacji w budownictwie. To duża satysfakcja, że nasze działania są zauważane i doceniane, czego potwierdzeniem jest przyznany tytuł „Created in Poland Superbrands” – powiedział Miguel Angel Heras Llorente, Dyrektor Generalny Mostostal Warszawa SA.

Tytuł Created in Poland Superbrands 2014/15 został przyznany Mostostal Warszawa SA w wyniku badania konsumenckiego przeprowadzonego, na zlecenie organizacji Superbrands, przez niezależny Instytut Badawczy ARC Rynek i Opinia. Badanie objęło ponad 2400 marek, i wzięło w nim udział 15 035 respondentów. Badani pytani byli o znajomość marki oraz o skłonność do jej polecenia innym. Marki o polskim pochodzeniu, o najwyższych wynikach (zarówno pod względem znajomości jak i rekomendacji) w każdej kategorii otrzymywały wyróżnienie Created in Poland Superbrands 2014/15.

Mostostal Warszawa SA należy do grona największych firm budowlanych w Polsce. Blisko siedem dekad obecności firmy na rynku budowlanym zaowocowało realizacją inwestycji we wszystkich kluczowych segmentach rynku budowlanego w kraju i Europie. W swoim działaniu spółka łączy wieloletnią tradycję polskiej myśli inżynierskiej z profesjonalną organizacją i szerokim wykorzystaniem najnowocześniejszych technologii. Mostostal Warszawa jest notowany na warszawskiej Giełdzie Papierów Wartościowych niemal od początku istnienia krajowego rynku kapitałowego. Głównym akcjonariuszem spółki jest Acciona SA – hiszpańska firma działająca w sektorze infrastruktury, energetyki odnawialnej oraz gospodarki wodnej. Mostostal Warszawa SA jest głównym udziałowcem kilku przedsiębiorstw tworzących Grupę Kapitałową Mostostal Warszaw